Salus Site Kurucusu
Mesaj Sayısı : 1486 Rep : 4003 Reputation : 0 Kayıt tarihi : 10/09/09 Yaş : 31 Nerden : Adana
| Konu: Sünnetçi ayarı kaçırdı, çocuğun cinsel organı kesildi.. Cuma Eyl. 11, 2009 8:34 am | |
| http://img.mynet.com/ha3/s/sunnetskandal4.jpg
ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Devlet Hastanesinde sünnet ettirilen 7 yaşındaki bir çocuğun cinsel organı kesildi. Edinilen bilgiye göre, Çankırı Buğday pazarı Mahallesi'nde oturan S.Ö.,15 Mayıs'ta Çankırı Devlet Hastanesi'nde 7 yaşındaki oğlunu Uzman Dr. A.M.'ye sünnet ettirdi. Sünnet esnasında oğlunun cinsel organının kesildiğini söyleyen S.Ö, ''Hastanede diğer doktor izinli olduğu için eşim sünnet için Uzman Dr. M.A'dan randevu almış. 15 Mayıs'ta oğlumu sünnet ettirmek için hastaneye gittik. Sünnet için oğlumu ameliyathaneye aldılar. Diğer çocukların sünneti 20 dakikada tamamlanırken oğlumun sünneti 2 saat sürdü. Ameliyathaneden çıkan Dr. M.A. bana sünnet esnasında çocuğun cinsel organdan 1 mm kadar alındığını, bu hatanın sünneti yapan hemşireden kaynaklandığını belirterek korkacak bir şey olmadığını söyledi. Bu gelişme üzerine olaydan haberdar olan Çocuk Cerrahi uzmanı Dr. Derya Yayla koşarak ameliyat haneye girdi. Daha sonra öğrendik ki doktor hanım içeride kopan dokuyu tekrar birleştirmiş''şeklinde konuştu.
Yanlış sünnet eden doktorun kendilerinden bu konudan kimseye bahsedilmemesini istediğini ifade eden baba S.Ö, ''Olaydan sonra doktor bey bize telkinlerde bulundu. Bu olaydan kimseye sözetmeyin, çocuğun adı çıkmasın dedi. Fakat ben bundan sonrada başka ailelerin ve çocukların bu sıkıntıyı çekmemesi için hem valiliğe hem de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum'' diye konuştu.
Olay olduktan sonra Dr. M.A'nın kendilerini hiç aramadığını da dile getiren baba S.Ö., ''Bu yaşananlardan sonra doktor bey bir kere olsun arayıp da geçmiş olsun demedi. Ameliyat sonrasında bize ben bu hatayı yaptım ama gereken yapılacak yada yapılıyor diyebilirdi. Bunu bile söylemedi. Suçu başkalarının üzerine atarak işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Bu insan Hipokrat yemini etmiş bir doktor. Bu çocuğa yazık, günah değilmi? Bu ne insanlığa sığar, ne de vicdana'' dedi.
ünnet sonrasında çocuğunun 3 ameliyat daha geçirdiğini kaydeden baba S.Ö, ''Oğlum sünnetin ardından üç kez daha ameliyat oldu. Öncelikle kesilen doku tekrar yerine dikildi. Ardından ise cinsel organda bulunan idrar yolunda iki defa daralma meydana geldi ve idrarını yapamadığı için İki defada bunun için ameliyat geçirdi. Şimdi yine idrar yolunda daralma meydana geldi ve tekrar bir operasyon daha geçirecek. Oğlum idrarını yaparken yara nedeniyle büyük acılar çekiyor. Çocuğun psikolojisi bir anda değişti. Eski neşeli halinden eser kalmadı. Halada sancıları sürüyor'' diye konuştu.
Olayın peşini bırakmayacağını dile getiren baba S.Ö., ''Oğluma bu acıları çektirmeye kimsenin hakkı yoktu. Bunu yapanlar yargı önünde hesap verecekler. Ben Türk yargısına güveniyorum. Bunun için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Konuyu İnceleyen Çankırı Valiliği'de 4483 sayılı 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması' hakkındaki kanun hükümlerine göre soruşturma izni verilmesine karar verdi." diye konuştu.
Çocuğunun büyük acılar çektiğini anlatan anne Z.Ö ise bir anda hayatlarının zehrolduğunu dile getirdi. 1 Haziran'da oğullarına sünnet düğünü yaptıklarını ifade eden anne, yapılanın düğünden başka her şeye benzediğini, düğün için gelen yakınlarının olayı öğrenince morallerinin bozulduğunu ifade etti. Mynet | |
|