Mesaj Sayısı : 1486 Rep : 4003 Reputation : 0 Kayıt tarihi : 10/09/09 Yaş : 31 Nerden : Adana
Konu: One Litre Of Tears ( 1 Litre Gözyaşı ) ( Kioku ) Cuma Eyl. 11, 2009 9:48 am
Size diziyi kısaca anlatayım...11 Bölümlük bir Japon dizisi...Ama gerçek bir yaşam öyküsü yani senaryo değil..Ben şahsen 1 günde 6 bölüm izledim...İnternet üzerinden 9.0 puan almış bir dizi..Gözyaşlarınızı tutamayacaksınız... Filmde başrol oyuncusu olan kız ( Ikuichi Aya ) Omurilik soğanı Dejenerasyonu adı verilen bir hastalığa yakalanıyor ve bu hastalık omurilik soğanı,beyincikteki hücrelerin gittikçe dejenere olması yani ölü hücrelere dönüşmesi demektir.Örneğin biz düşerken yaralanmayı azaltmak için elimizi yere koyarak düşeriz ama bu hastalığa yakalanan insanlar dengelerini/vücudunu kontrol edemiyor ve direk yere düşüyorlar...Bu hastalıkla birlikte kız aşkından vazgeçiyor,gittikçe yürüyemiyor ve konuşamıyor..Sonunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalıyor...Aşık olduğu çocukta ( Osou-Kun Haruto ) onu seviyor..Hastalığında onu hiç yanlız bırakmıyor..Gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız..Muhteşem bir dizi bende bu diziyle birlikte 1 Litre Gözyaşı dökmüşümdür KESİNLİKLE...Zaten dizinin müzikleri ağlamanız için yeterli...Ha bu arada kıza doktoru hastalığı boyunca ters giden şeyleri hergün yazmasını istiyor..Kızda gnlük tutuyor ve günlüğü o öldükten sonra 18.000 kopya satıyor.... Bide ben bu diziyi izledikten sora birsürü Japonca kelime öğrendim... Mesela ; Okaasan:Anne Otuosan:Baba Niisan:Abi Arigato:Teşekkürler Gomenne:Özür Dilerim Mo:Artık Demo:Ama Demone:Ama şimdi Sensei:Doktor,öğretmen Hi : Evet,Tamam. Sukka:Anladım Ye :HAyır Okaadaar çok kelime var ki ; 6 sayfa falan kelime çıkarttım. Ama Japonca öğrendim valla bu film sayesinde